Reducering af forbrug
Varmeforbrug
- Rumtemperaturen sænkes en grad i hele huset - varmeudgiften reduceres årligt med ca. 5%.
- Varmeregnskabet kontrolleres løbende.
- Udluftning om vinteren gøres effektivt og i kort tid.
- Radiatorer må ikke tildækkes/afskærmes med større møbler og tøj.
Elforbrug
- Apparater, som står på stand-by, slukkes helt.
- Vaske- og opvaskemaskinen fyldes helt op.
- Elkedel og kaffemaskin afkalkes jævnligt
- Ovnen fyldes op og for-/eftervarmen udnyttes.
- Frossen mad tøes op, inden det sættes i ovnen.
- Ved madlavning lægges låg på gryderne.
- Ved kogning af æg og grøntsager bruges mindre vand.
- Brød varmes på brødristeren frem for i ovnen.
- Temperaturen kontrolleres i køleskab (+ 5 grader) og fryser (-18 grader).
- Bærbare computere og fladskærme bruger typisk kun halvt så meget strøm.
- Gamle husholdningsapparater udskiftes til energimærkede, gerne A++.
- Lyset slukkes efter brug.
- Glødepærer udskiftes med sparepærer.
- Tørresnoren bruges frem for tørretumbleren om sommeren.
Vandforbrug
- Vaske- og opvaskemaskinen fyldes helt op.
- Vand afkøles i køleskabet.
- Balje bruges til opvask og rensning af grønsager.
- Ikke rindende vand til optøning af frostvarer.
- Vandet lukkes efter brug og i pauser mellem brug.
- Brusebad forkortes.