Reducering af forbrug

Varmeforbrug

  • Rumtemperaturen sænkes en grad i hele huset - varmeudgiften reduceres årligt med ca. 5%.
  • Varmeregnskabet kontrolleres løbende.
  • Udluftning om vinteren gøres effektivt og i kort tid.
  • Radiatorer må ikke tildækkes/afskærmes med større møbler og tøj.

Elforbrug

  • Apparater, som står på stand-by, slukkes helt.
  • Vaske- og opvaskemaskinen fyldes helt op.
  • Elkedel og kaffemaskin afkalkes jævnligt
  • Ovnen fyldes op og for-/eftervarmen udnyttes.
  • Frossen mad tøes op, inden det sættes i ovnen.
  • Ved madlavning lægges låg på gryderne.
  • Ved kogning af æg og grøntsager bruges mindre vand.
  • Brød varmes på brødristeren frem for i ovnen.
  • Temperaturen kontrolleres i køleskab (+ 5 grader) og fryser (-18 grader).
  • Bærbare computere og fladskærme bruger typisk kun halvt så meget strøm.
  • Gamle husholdningsapparater udskiftes til energimærkede, gerne A++.
  • Lyset slukkes efter brug.
  • Glødepærer udskiftes med sparepærer.
  • Tørresnoren bruges frem for tørretumbleren om sommeren.

Vandforbrug

  • Vaske- og opvaskemaskinen fyldes helt op.
  • Vand afkøles i køleskabet.
  • Balje bruges til opvask og rensning af grønsager.
  • Ikke rindende vand til optøning af frostvarer.
  • Vandet lukkes efter brug og i pauser mellem brug.
  • Brusebad forkortes.

Leveret af Kreativweb.dk